Tratament anexita

Tratamentul alopat

Tratamentul alopat al anexitei poate fi foarte diferit de la un caz la altul, el depinzand in totalitate de cauza anexitei si fiind stabilit numai in functie de aceasta. Tratamentul alopat al anexitei consta indeosebi in administrarea antibioticelor si eventual antiinflamatoarelor nesteroidiene – ambele fiind administrate numai la recomandarea medicului- vitaminoterapie, si repaos.

Orice varianta de tratament am alege, este important sa respectam perioadele de tratament stabilite de catre medic (acesta sa nu fie intrerupt daca ne simtim bine sau mai bine) deoarece tratarea incompleta poate duce la cronicizarea anexitei. Tratamentul anexitelor cronice este insa mai dificil si de lunga durata, iar netratarea corespunzatoare a anexitelor poate duce la complicatii si la infertilitate.

Ce variante de tratament naturist am putea alege

Asa cum se intampla in majoritatea cazurilor, avem posibilitatea de a opta pentru un tratament naturist in locul celui alopat sau insotindu-l pe cel alopat – optiunea alegerii variantelor de tratament in acest sens apartinandu-ne in totalitate.

Tratamentele naturiste ne pot fi recomandate de catre un consultant sau medic de specialitate (medicina naturista, apifitoterapie, etc). Se bazeaza pe cauzele ce au determinat aparitia anexitei precum si pe diagnosticul medical. In cazul anexitei se aleg produse sau combinatii de produse, in special „antibioticele naturale” sau produse in a caror componenta intra ingrediente cu proprietati de acest gen,  suplimente nutritive si/sau supozitoare cu proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, antiseptice, antifungice, antivirale, antifebrile, cicatrizante. Acestea se recomanda a fi insotite de fortifianti ai sistemului imunitar, acestia din urma avand si efectul de potentator al efectelor celorlalte suplimente. Chiar si in cazul acestor tratamente naturiste trebuiesc respectate dozele recomandate si/sau mentionate pe ambalaj. Deasemenea toate medicamentele alopate si/sau suplimentele nutritive nu trebuiesc tinute la indemana copiilor!

Concluzii

Trebuie sa avem in vedere ca nici medicamentele alopate singure, nici tratamentele naturiste singure, nu pot rezolva in totalitate problema. Astfel, trebuie sa includem in partea de tratament si toate masurile de protectie, precum si o alimentatie corespunzatoare si sanatoasa. Chiar daca anexita in sine nu este contagioasa, acestea pot fi cauzate de infectii cu transmitere sexuala care sunt contagioase. Asadar si in acest sens trebuie respectate toate masurile de igiena sexuala, partenerul trebuie sa urmeze deasemenea tratamentul medicamentos recomandat de catre medic pentru a evita reinfectarea sa si a partenerei, trebuiesc evitate contactele sexuale cu parteneri multiplii, respectarea abstinentei in timpul tratamentului (care este in general recomandata de catre medic ambilor parteneri, in special pentru a nu se reinfecta sau pentru a nu imbolnavi alti eventuali parteneri), utilizarea prezervativului (singurul ce reduce dar nu garanteaza riscurile de a contacta boli cu transmitere sexuala) sau, ca alternativa, abstinenta pe perioada tratamentului.